info@ystadtattoo.se

Ystad Tattoo 2015

Tattooet ägde rum 6 – 8 augusti 2015 med en invigning och parad i Ystads hamn tillsammans med Nordic Cadet Meeting. Under veckan besökte musikkårerna också skånska kommuner: Eslöv, Staffanstorp, Simrishamn (Vallby), Kävlinge och Kristianstad. Konferencier under tattooet var Cornelius Löfmark och gästartist var Anders Ekborg. I anslutning till arenan fanns ett Pre- and After tattoo-tält där man kunde njuta av god mat, Ystad Tattooöl, Ystad Tattoovin och ljuv musik från en sextett från Hemvärnets musikkår Göteborg.

 

Gästdirigent

KOMMENDÖRKAPTEN PHILLIP ANDERSON OAM RAN, AUSTRALIEN

Hans gedigna musikutbildning omfattar bland annat studier i klarinett och dirigering vid Trinity College i Lon- don 1987 – 1989. Han tjänstgjorde som instruktör vid Defence Force School of Music 1993 – 1996. Under sin tjänstgöring i den australiska flottan har han sedan lett och utvecklat Royal Australian Navy Band – Melbourne 1996 – 1998 och Royal Australian Navy Band – Sydney 1998 – 2002. Därefter var han chef för Royal Australian Navy Band fram till 2012. Under denna tid var han också engagerad i flottans ungdomsverksamhet och blev mycket uppskattad för sitt goda ledarskap. Phillip Anderson avslutade sin aktiva karriär som ansvarig internat- ionella flottbesök, officiella ceremonier m. m. Under denna tid besökte flottan bland annat Brunei, Tonga, Irak, Kina och Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Bland hans utmärkelser märks Medal of the Order of Australia.

 

Deltagande kårer

  • The Southern Highlanders Pipes and Drums, Storbritannien
  • Grekiska flottans musikkår
  • Ungerska stabsmusikkåren – Budapest
  • Bicycle Showband Crescendo, Nederländerna
  • Marinens ungdomsmusikkår – Karlskrona
  • Polska flygvapnets representationsmusikkår
  • Hemvärnets musikkår Ystad

Anders Ekborg — en av landets största artister. Foto & copyright: Peter Knutson.

Cornelius Löfmark.

Commander Phillip Anderson OAM RAN.