info@ystadtattoo.se

Spelar nyckelharpa tillsammans med Anders Ekborg

Spelar nyckelharpa tillsammans med Anders Ekborg

Årets gästartist Anders Ekborg får vid sitt framträdande på Ystad International Military Tattoo inte bara stöd av en egen kör, utan han backas även upp av musikdirektör Kerstin Bengtsson på nyckelharpa.

Hon kommer från Tomelilla och har en gedigen musikutbildning. Att hon fastnade för just nyckelharpa förklarar hon så här:

– 1977 byggde min far en nyckelharpa. Det var en dröm som han haft sedan femtiotalet då han hörde Eric Sahlström på radio. När den var klar började jag spela på den och sedan dess har det varit det instrument som står mitt hjärta närmast.

Så när Kerstin Bengtsson blev färdig musiklärare 1986 hade hon även nyckelharpan med i sitt betyg.

– Jag har sedan dess spelat stort sett all sorts musik på nyckelharpan, undervisat många elever, spelat med många olika körer och musikanter runt om på Österlen och mött fantastiska människor. Många har blivit mina vänner för livet, berättar Kerstin Bengtsson.

Nu blir det en spännande spelning tillsammans med en av landets främsta artister, Anders Ekborg.