info@ystadtattoo.se

Kadetter och fartyg i hamnen

Kadetter och fartyg i hamnen

Under tattooveckan kommer Ystad att ha en marin prägel. Det nordiska marinkadettmötet NOCA (Nordic Cadet Meeting) äger rum i Ystad den 5 — 9 augusti. Mötet har ägt rum årligen sedan 1948 och denna gång är det Sveriges och Ystads tur att stå som värd.

Det kommer runt 350 kadetter, 100 fartygsanställda och 50 landanställda ur marinen i de nordiska länderna. Det kommer fartyg från Sverige, Danmark, Finland och Norge, samt från Tyskland. För kadetternas del väntar en hel del tävlingar under dagarna. Flest segrar har Norge: 29 guld!

Under de fem dagarna kommer det att vara fullt med aktiviteter i hamnen. Under fredagen och lördagen är det bland annat möjligt att besöka fartygen, d.v.s. öppet skepp. Ett av de besökande fartygen är den svenska ubåten HMS Uppland. Att få möjlighet att besöka en modern ubåt hör inte till vanligheterna, så här gäller det att passa på. Kanske blir det också uppvisning med JAS Gripen.