info@ystadtattoo.se

Grekiska flottans musikkår

Grekiska flottans musikkår

För första gången gästas Ystad av en grekisk musikkår, närmare bestämt den grekiska flottans musikkår — Μουσική  Πολεμικού Ναυτικού. Under de senaste 25 åren har musikkåren varit ett mycket uppskattat inslag vid tattooer i en rad europeiska länder.

Musikkåren bildades redan 1880 och bestod då av 22 frivilliga musiker. Man spelade faktiskt vid invigningen och avslutningen av de första moderna olympiska spelen i Athen 1896! Även vid de olympiska spelen i Athen 2004 deltog man i invigningen.

Ända fram till 1946 tillbringade musikkåren det mesta av tiden ombord på olika fartyg, så även under andra världskriget då man bland annat tjänstgjorde på slagskeppet Averof (som numera är museum i Athen). Ett hårt slag för musikkåren var dock ett förlisning nära Pireus 1923 varvid endast åtta av 44 musiker överlevde. Nya musiker rekryterades sedan efter att en musikertävling anordnats.

Musikkåren är numera stationerad i Athen. Chef är kommendörkapten Georgios Tsilimparis. Musikkåren har en Facebook-sida (länk). Det finns också en del klipp på Youtube (länk).

Grekland 2Med reservation för ändringar.