info@ystadtattoo.se

The Southern Highlanders Pipes & Drums – Storbritannien

The Southern Highlanders Pipes & Drums – Storbritannien

Det hör inte till vanligheterna, att ett band (förutom stadens hemvärnsmusikkår) framträder på två tattooer i rad i Ystad. Men, detta säckpipeband blev oerhört uppskattade och populära under tattooet 2013 och det gläder oss mycket att de vill återvända till Ystad. Sedan förra besöket har bandet utökats med en Troupe of Highland Dancers (se bilden nedan) som framträder med traditionella danser till ackompanjemang av bandet.

Bandet består av ett femtiotal musiker och har ett upptagningsområde i södra England. Alla är amatörer och har i det civila befattningar som bland annat polis, smed, ambulanssköterska, banktjänsteman och forskarstuderande. Många av medlemmar spelar även i andra kårer, men syftet med The Southern Highlanders Pipes and Drums är att skapa ett unikt band av hög internationell klass — och det har man lyckats med, vilket inte minst visas av olika utmärkelser.

Under de senaste tre åren har bandet besökt Tyskland, Schweiz, Spanien, Italien, Nederländerna och kanalön Jersey.

Webbplats: http://www.southernhighlanders.co.uk/

Troupe of Highland Dancers.

Troupe of Highland Dancers.

Med reservation för ändringar.