info@ystadtattoo.se

Polska flygvapnets musikkår

Polska flygvapnets musikkår

Polska musikkårer har besökt Ystad Tattoo vid tre tidigare tillfällen: 1999, 2011 och 2013. Denna gång är det Orkiestra Reprezentacyjna Sił Powietrznych, vilket på svenska blir Flygvapnets representationsmusikkår. De är till vardags stationerade i staden Poznan i västra Polen. Utöver denna centrala representationsmusikkår har flygvapnet i Polen ytterligare fyra s.k. garnisonsmusikkårer i andra städer.

Musikkåren har besökt bland annat Belgien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland, Italien, Danmark och Kina. Man har en bred repertoar och har fått en rad utmärkelser. 1993 spelade man för den  polskfödde påven Johannes Paulus II.

Bandledare är Major Pavel Joks. Bandets Facebook-sida hittar du här.

Polska flygvapnets musikkår framför ett Nato-flygplan. Polen är sedan 1999 medlem i Nato.

Polska flygvapnets musikkår framför ett Nato-flygplan. Polen är sedan 1999 medlem i Nato.

 

Med reservation för ändringar.