info@ystadtattoo.se

Hemvärnets musikkår Ystad

Hemvärnets musikkår Ystad

1996  fattade styrelsen för Hemvärnets musikkår Ystad beslutet att undersöka möjligheterna att starta ett tattoo i Ystad och 1999 blev tattooet i Ystad verklighet. Alltsedan starten har ambitionen varit att de deltagande kårerna skall bjuda på figurativ musik, rörelse och färg med spektakulär ljussättning med det klassiska Edinburgh Tattoo som förebild. Genom att konsekvent hålla fast vid denna ambition har Ystad International Military Tattoo lyckats etablera sig som ett av de främsta tattoo-arrangemangen i Europa.

Självklart har också Hemvärnets musikkår Ystad deltagit i samtliga tattooer i Ystad. Replokalen har man i samma byggnad som Ystads militärmuseum ute på det gamla regementsområdet, bara ett stenkast från tattooarenan. Musikkåren genomför ett flertal musikmarscher i Ystad varje år och ger konserter bland annat på nationaldagen och julafton.

Hemvärnstrumslagare (stavförare) är Daniel Krondahl och dirigent är Mattias Hanning. Musikkårens webbplats hittar du här.

hvmky_02

Med reservation för ändringar.