info@ystadtattoo.se

Ett annorlunda tattoo 2013

Ett annorlunda tattoo 2013

Låt dig inte skrämmas av rubriken! Ystad erbjuder naturligtvis ett äkta tattoo 2013 med deltagande kårer av högsta klass från sju länder. Det är fortfarande, precis som i namnet, ett International Military Tattoo – ett tattoo i traditionell stil: Det äger rum utomhus på en historisk plats och börjar i dagsljus och slutar i mörker med spektakulär belysning. I en ljummen augustikväll så vet alla tidigare besökare, att inte minst finalen är en mäktig upplevelse.

Men, vad är då annorlunda?

Ingen paus, nya läktare

Vi anpassar oss till det internationellt förekommande formatet med ett tattoo utan paus. Tidigare har vi haft en paus mitt i föreställningen, men den är alltså borttagen. Föreställningen är annars precis lika lång som tidigare. Läktarna är också ändrade, så att vi har fler av de mest attraktiva platserna.

Ystad i fokus under onsdagen

Tattooet har på senare år också betytt en omfattande daglig verksamhet inne i Ystads centrum bland annat med en scen m.m. på Österportstorg. 2013 kommer verksamheten i Ystad att koncentreras till onsdagen den 14 augusti.

Då har vi invigning med stor stjärnparad med alla musikkårer, ungdomsmusikparad, serveringar m.m. inne i Ystads centrum.

Övriga dagar kommer tattooet dagtid att besöka andra kommuner (mer om detta i augusti). Enstaka framträdanden görs av musikkårer i Ystad med omnejd under torsdag – lördag.

Hett arenaområde

Alla som har tattoobiljetter kan komma in på arenaområdet ett par timmar före tattooets början (kl. 20.00) med olika aktiviteter. Vad sägs om en bit mat och dryck samtidigt som en ensemble ur någon musikkår spelar underhållningsmusik? Detta blir naturligtvis en självklar uppladdning inför kvällens föreställning.

– Vi kommer den här gången också att ha ett speciellt serveringstält i anslutning till arenan där man både kan få sig en bit mat och något att dricka, säger Håkan Mattsson, ordförande i Ystad International Military Tattoo. Här kommer det också att bjudas på musik både före och efter arenaprogrammet.