info@ystadtattoo.se

Messaoud IV får huvudroll

Messaoud IV får huvudroll

Det blir lite av en fransk touch över nästa års tattoo i Ystad med två franska trumpetkårer. Den ena kåren (från 1. Tiraljörregementet) har med sig en bagge med korprals grad som maskot. Baggen som lyssnar till namnet Messaoud lV är belönad med den franska medaljen för nit och redlighet.

– Den ska visst också kunna gå i takt med musikerna, säger Per-Eric Jansson, musikalisk ansvarigt för Ystad International Military Tattoo.

Det är åttonde gången som Ystad International Military Tattoo genomförs på det gamla regementsområdet i Ystad. I veckan presenterades programmet vid en presskonferens i Ystad. Håkan Mattsson ordförande i Ystad International Military Tattoo slog fast att det som vanligt blir ett tattoo av hög kvalitet med några av världens bästa musikkårer.

– Kvaliteten på programmet är något som vi aldrig gör avkall på, sa han.

Däremot kommer det att göras en del andra förändringar för att tattooet ska bli ännu mer attraktivt och tilltalande. Bl. a. har programmet kortats ner till två timmar utan paus. Och arenan kommer att byggas om så att man ser i stort sett ser lika bra oavsett var man sitter.

Det kommer också finnas ett speciellt serveringstält i anslutning till arenan, som kommer att vara öppet både före och efter arenaprogrammet.

Stjärnparaden och ungdomsmarschen till Stortorget i Ystad sker på öppningsdagen. Dagsprogrammet kommer sedan att flyttas till andra kommuner i Skåne under tattooveckan. Kvällskonserterna hålls däremot som vanligt i Ystad.

– Det blir ett tattoo av mycket hög kvalitet, slog Håkan Mattsson, ordförande i Ystad International Military Tattoo, fast vid en presskonferens i Ystad.