info@ystadtattoo.se

Försmak av nästa års tattoo

Försmak av nästa års tattoo

En försmak av nästa års tattoo i Ystad bjöd Hemvärnets musikkår på vid en konsert i Norra Promenaden en skön augustikväll tidigare i år. Det är en tradition att Hemvärnets musikkår varje år bjuder på härlig marschmusik i parken. Som vanligt lockade evenemanget stor publik.

Omkring 300 personer hade tagit plats i bänkarna och i gräset, många med medhavda stolar. Bland de många gästerna fanns bl.a. Håkan Mattsson, ordförande för Ystad International Military Tattoo. Han passade på att lätta lite på förlåten inför kommande tattoo i staden, som blir det åttonde i ordningen.

– Det blir som vanligt ett tattoo av mycket hög kvalitet och med några av de bästa musikkårerna i världen, berättade han.
– Även om det kostar en hel del att få hit dessa kårer, vilket tvingar oss att spara, finns det en sak som vi inte rör – och det är programmet, sa Håkan Mattsson vidare mellan ett par marscher.

Konserten i Norra Promenaden avslutades med den alltid lika populära marschen – Södra skånska infanteriregementet I 7:s marsch.

Hemvärnets musikkår Ystad. Foto: Hans Lange

Hemvärnets musikkår Ystad. Foto: Hans Lange